Προφητείες, ώστε να διαμορφώνετε ΕΣΕΙΣ την ζωή σας και όχι αυτή εσάς!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Η Μη Αναλογικότητα των Καταστροφών (και Προφητείες)

Μία παράμετρος, η οποία δεν έχει προσεχθεί καθόλου έχει να κάνει με την αναλογικότητα των καταστροφών. Τι εννοώ; Δεν μπορεί να συμβαίνουν τραγωδίες ή καταστροφές πέραν ενός σημείου σε μία κοινωνία, όσον αφορά το μέγεθος της και δεν αναφέρομαι σε ποσοτικούς και μόνον όρους· δεν εννοώ τις αμιγείς φυσικές καταστροφές, αλλά εκείνες στις οποίες ο ανθρώπινος παράγων είναι καθοριστικός. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε έχουμε σοβαρότατη ένδειξη ενός ζοφερού μέλλοντος. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για να αντιληφθείτε το σκεπτικό μου:

1. Βηρυτός 2020: δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο μικρό κράτος όσο ο Λίβανος να συμβαίνει μία έκρηξη αυτού του μεγέθους και να ισοπεδώνει την πρωτεύουσα του. Εάν αυτό συνέβαινε στην βιομηχανική περιοχή της κοιλάδας του Ρουρ στη Γερμανία και σε αυτή την έκταση θα ήταν –ας πούμε- “φυσιολογικό”.

2. Κύπρος Μαρί 2011 : ανάλογο συμβάν είχαμε και στην Κύπρο. Μικρότερης μεν έκτασης, αλλά τηρουμένων των αναλογιών μία καταστροφή πολύ περισσότερο από κανονική για μία τόσο μικρή κοινωνία, όπως η Κυπριακή.

3. Ουκρανία 2002: ένα φοβερό δυστύχημα σε μία αεροπορική επίδειξη. Εάν αυτό συνέβαινε σε μία ανάλογη εκδήλωση στη Γαλλία, την Αγγλία ή τις Η.Π.Α., οι οποίες έχουν μεγάλη και μακροχρόνια παράδοση στο χώρο θα ήταν και αυτό περισσότερο “φυσιολογικό”.

4. Τσερνόμπιλ 1986 : κατά κάποιον τρόπο “φυσιολογικό” για μία υπερδύναμη, όπως τότε η Σοβιετική Ένωση. Κι όμως ΔΕΝ ήταν στο μέγεθος και τις συνέπειες.

5. Βύθιση του Κουρσκ 2000: ένα ιδιαίτερο ναυάγιο στη Ρωσσία.

6. Σφαγή στο Μπεσλάν 2004: μία έξω από κάθε λογική τραγωδία επίσης στη Ρωσσία.

7. Ελλάδα 2007 και 2018 και σήμερα (2021): φονικές πυρκαγιές. Είναι εντυπωσιακό, αλλά τα μεγέθη των καταστροφών από φωτιές στην Ελλάδα είναι άκρως δυσανάλογα με την έκτασή και τον πληθυσμό της. Και αυτό όσον αφορά και την έκταση των καμένων εκτάσεων, αλλά και τον αριθμό των θυμάτων.

Ανέφερα μερικά και μπορώ να απαριθμήσω ακόμα πάρα πολλά χαρακτηριστικά συμβάντα, τα οποία δηλώνουν σοβαρή ασθένεια σε ένα κράτος ή μία κοινωνία. Και χωρίς να προκαθορίζουν φυσικά το μέλλον παρέχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις για μία όχι τόσο ομαλή συνέχεια. Και κατά κάποιον τρόπο θυμηθείτε την τύχη της Ε.Σ.Σ.Δ. μετά το Τσερνόμπιλ, αλλά και την σημερινή Ουκρανία (στο έδαφος της οποίας μάλιστα ήταν).

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
Προφητεία #81 της 07-07-2021)