Προφητείες, ώστε να διαμορφώνετε ΕΣΕΙΣ την ζωή σας και όχι αυτή εσάς!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Όταν ΔΕΝ σε Θέλει το Φως

Μία πάμπλουτη ηλικιωμένη Αμερικανίδα είχε τη Νέα Υόρκη στα πόδια της. Ζούσε στους ιδιόκτητους τελευταίους 10 ορόφους της πυραμίδας ενός ιστορικού ουρανοξύστη στο κέντρο του Μανχάταν. Η ζωή της τα είχε δώσει όλα, εκτός από… ένα: ήταν τυφλή εκ γενετής!

Μοναδική της επιθυμία ήταν να δει έστω και για λίγα λεπτά αυτό, το οποίο της στέρησε η φύση. Ο χαρακτήρας της όμως δυστυχώς είχε την έπαρση ενός πλουσίου, ο οποίος πίστευε πως μπορούν να αγοραστούν όλα. Και δεν είχε και ηθικούς φραγμούς. Όταν πληροφορήθηκε κατά λάθος από τον γιατρό της πως ενδεχομένως με μία μεταμόσχευση οφθαλμών θα μπορούσε να δει απαίτησε εκβιάζοντάς τον (γνώριζε ένα μυστικό του) να πληρώσει κάποιον φτωχό για να αγοράσει τα μάτια του.

Μέσα στη δυστυχία του ένας κουρελής δέχεται τη συμφωνία και κανονίζεται η μεταμόσχευση. Η επέμβαση όμως πρέπει να ολοκληρωθεί λίγο πριν τη νύχτα, ώστε να δοθεί χρόνος προσαρμογής στα οπτικά νεύρα να ενεργοποιηθούν με τους χαμηλούς τεχνητούς φωτισμούς. Απαιτείτο ένα διάστημα περίπου 8 ωρών, άλλωστε δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αλλά ούτε και έπρεπε άμεσα να εκτεθούν στο φως της ημέρας διότι θα… “καίγονταν”.

Πράγματι κανονίστηκε να είναι όλα έτοιμα κατά τις δέκα το βράδυ μέσα στα αχνά φώτα του διαμερίσματος, ώστε το πρωί στις 8 το φως της ανατολής βαθμιαία να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις της. Η εγχείρηση πραγματοποιείται με επιτυχία και αυτή απαιτεί από τους πάντες να απομακρυνθούν, ώστε μόνη της να βιώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Στο αδειανό τεράστιο διαμέρισμα ανοιγοκλείνει σιγά-σιγά τα βλέφαρά της και οι πρώτες αχτίδες φωτός από τα διακριτικά φώτα χτυπούν τις κόρες των νέων (αγορασμένων όμως) οφθαλμών της….

Ένα τεράστιο μειδίαμα στα χείλη της και η αίσθηση της νίκης… αλλά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξαφνικά και προτού προλάβει να χαρεί απόλυτο σκοτάδι και πάλι! Νομίζοντας πως η μεταμόσχευση απέτυχε εξοργισμένη σηκώνεται από τα κρεββάτι της και αρχίζει να σπάει τα πάντα…   Κανένας από το υπηρετικό προσωπικό δεν είναι δίπλα της να την βοηθήσει ούτε τα τηλέφωνα λειτουργούν… και είναι αδύνατον να την ειδοποιήσει κάποιος πως συνέβη ένα από τα πολύ σπάνια αλλά τρομακτικά εκείνα black-out της Νέας Υόρκης! Επρόκειτο για ολική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος!

Το πρωινό μόλις άρχισε να ανατέλλει ο ήλιος τη βρήκε αιμόφυρτη μέσα στα σπασμένα τζάμια να βλέπει θαμπά το φως να περνά από τις τζαμαρίες του μεγάρου διαμερίσματος της… Τα μάτια όμως δεν είχαν προλάβει να ενεργοποιηθούν και με το πρώτο ελάχιστο φυσικό φως… “κάηκαν”!

Εάν δεν προώρισται δεν θα δεις το Φως…

Σημ. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι δικό μου, είναι ωστόσο εμπνευσμένο εξ΄ ολοκλήρου από μία εντελώς παρόμοια ιστορία. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα σκεφτόμουν αυτή την υπόθεση με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Θα της έδινα το φως, αλλά μαζί και το ΤΙ έβλεπαν τα μάτια του δυστυχή, ο οποίος της τα πούλησε… Και θα μετάνιωνε πικρά γι΄ αυτό.