Προφητείες, ώστε να διαμορφώνετε ΕΣΕΙΣ την ζωή σας και όχι αυτή εσάς!

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Σάμιουελ Μπέκεττ και Προφητική: Ασύμβατες Έννοιες

Ο τίτλος ίσως σας παραξενεύει. Τι σχέση μπορεί να έχει ο διάσημος Ιρλανδός ποιητής Σάμιουελ Μπέκεττ με την… Προφητική (νέος όρος αυτός). Ενδεχομένως να μην έχει σχέση και με την επιστήμη της ιατρικής, όσον όμως αυτό αφορά την εφαρμογή της.

Στον Μπέκεττ οφείλεται το ρητό: “Προσπάθησε! Αποτύγχανε! Δεν έχει καμία σημασία. Προσπάθησε και πάλι. Αποτύγχανε και πάλι. Αποτύγχανε   Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α!” (τα ρήματα σε προστακτική).

Στην έρευνα και γενικώς στην επιστήμη ναι ισχύει. Προσπάθειες ακολουθούνται από αποτυχίες και πάλι προσπάθειες και πάλι αποτυχίες, αλλά καλύτερες αποτυχίες. Κατά κάποιον τρόπο είναι η μεθοδολογία των δοκιμών του “σωστό-λάθος” έως ότου καταλήξουμε στο σωστό. Σίγουρα αυτό δεν το θέλεις όταν επισκέπτεσαι έναν γιατρό· ακόμα χειρότερα έναν χειρουργό. Δεν θα ήθελες να υποβληθείς σε μία καλύτερα αποτυχημένη εγχείρηση! Θα ήθελες (και επιζητάς) μία απόλυτα επιτυχημένη εγχείρηση, είναι λογικό!

Το ίδιο και ακόμα περισσότερο ισχύει στην ερμηνευτική τέχνη, την τέχνη των προβλέψεων, την Προφητική! Δεν έχεις ανάγκη από… Προφήτες, οι οποίοι αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους… καλύτερα!  Προφήτες επιτυχημένων προβλέψεων επιζητάς!